.γιάλι άλι μανιτάρι.

 

/\/ τούτον το πιάτο έν συνοδευτικό τζιαί θέλει μιάν ώρα τζιαί ένα κάρτον περίπου για να γινεί \/\ 

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

1 κιλόν μανιτάρκα άσπρα

1 καρόττον

1 κρομμύδιν μιάλο

2 κουταλάκια τσαγιού αρτισσιά

μισό ποτήριν κουμανταρία

ήμισο ποτήριν λεμόνι ποσφιμένο

νάκκον άλας / πιπέριν (μίξ)

ελαιόλαδον

 

Πιάστο λεμόνιν πόσφιξε το μέσσε ένα ποτήρι. Κόψε τα μανιτάρκα σε 4 κομμάθκια το καθένα. Ύστερις το κρομμύδι κόψε το ότιλοίς θέλεις. Το καρόττον άειστο πίσω.

Πιάε μιαν μαειρισσού τζιαί σε δυνατήν φωθκιά, βάλτα μανιτάρκα μόνα τους δίχα τίποτες. Νεκάτωνε. Άμα τα δεις να φκάλουν το νερό τους, φκάλτα που την μαειρισσού τζιαί βάλτα μέσσε ένα τρυπητήρι να στρατζίησουν. Το ζουμί άφηστο μέσσε μιαν κούππαν. Πιάε την ίδια μαειρισσού τζιαί καούρτιστο κρομμύδι σου μαζί με την αρτισσιά. Τωρά βάλτα μανιτάρκα σου μέσα τζιαί νεκάτωνε. Στην αρκήν σε δυνατήν φωθκιά. Βάλε ακόμα νάκκον ελαιόλαδον. Νεκάτωστα. Βάλε (να τα χώσει), τζείνο το ζουμί που σου είπα να αφήκεις πίσω. Βάλτα σε μέτρια φωθκιά. Κόψε το καρρότο σου στον αέραν που πάνω που τα μανιτάρκα. Στούππωστα. Θώρε τα άμα αρκέψουν να χορεύκουν μέστην μαείρισσα, βάλτην κουμαντάρια τζιαί ακόμα νάκκον νερόν. Νεκάτωστα. Στούππωστα. Άμα τα δεις να τραβούν γιάλι άλι τα ζουμιά τους, βάλτο ζουμί που το λεμόνι, το άλας τζιαί το πιπέριν. Βάλε ακόμα νάκκον νερόν. Νεκάτωστα τζιαί άειστα ξιστούππωστα. Μεν τα ποζουμίσεις τέλλια. Άεικε νάκκον ζουμί να κάμνεις βουττίν. 

 

\/\ Τούτη η συνταγή εν νάν η τελευταία για την καραντίνα του Απρίλη. Αν με έβρει κανά αστροπελέτζιην μέστον Μάη, έννα σας γράψω τζιάλλες \/\

 

 

#recetasmequedoencasastraki

.πόλα σέλα ελιωτή.

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

 

4 ποτήρκα αλεύρι μπλέ του Μιτσίδη (ρεκλάμα)

2 κουταλούθκια τσαγιού μπέικι ππάουτερ

1 ποτήριν φρέσκον χυμόν πορτοκάλι

1 κ.τ τριμμένην πορτοκαλόφλουδα

¾ ποτήριν ελαιόλαδόν

¾ ποτήριν νερό νάκκον χογλαστόν

μισόν κότσσινον κρομμύδιν μέτριον

2 κ.τ παπαρουνόσπορον

3 ποτήρκα μαύρες ελιές (κυπραιοπούλλες) ξιαλατισμένες

μιαν χούφταν θκυόσμον φρέσκον

 

Πρώτα να κόψεις τις ελιές σου ότιλοις σε γιουτίσει (πετάσσεις την κοκκόνα). Πιάστον θκυόσμον τζιαί κόψε τον φτανά κομμάθκιά. Το ίδιο τζιαί το κρομμύδιν. Σύρτα ούλλα μέσσε ένα κουππίν, βάλτους νάκκουριν ελαιόλαδον τζιαί νεκάτωστα.

*Κάπου δαμέ κατάιρα άψε τον φούρνο σου να βράσει στους 150°C.

Ύστερις πιάε μια κούππαν τζιαί κοσσίνισε μέσα το αλεύρι, βάλτο μπείκι ππάουτερ, τον παπαρουνόσπορον, την τριμμένη πορτοκαλόφλουδά τζιαί νεκάτωσε με μιαν σπάτουλα. Βάλλε λίον – λίον τον χυμόν τζιαί νεκάτωνε. Άφησε τσας θκυό σταξιές που τον χυμό μέστο ποτήριν. Τωρά, πιάστο ποτήριν με το ελαιόλαδον τζιαί σσιώνωνε νάκκον ποτζεί ποδά τζιαί νεκάτωνε. Ύστερις το νερό βάλλε λίον – λίον τζιαί νεκάτωνε (μπορεί να μεν χρειαστεί να το βάλεις ούλλον). Εννά θωρείς την ζύμη σου να μεν πιλατσσιστή. Μόλις την δεις να σου μιτσοκαμμά, σύρε μέσα τζείνα που έκαμες με τις ελιές. Νεκάτωνε.

Έβρε ένα ταψούιν μακρουλλόν, βάλε χαρτόκολλα στην βάση της τζιαί σσιόνωσε μέσα τη ζύμη που νεκάτωνες τόση ώραν. Άμα την βάλεις ούλλην, πιάε τζείνο το λλίον το χυμούιν που σου είπα να φυλάξεις τζιαί άπλωστο που πάνω της. Σύρτην μέστον φουρνόν, κατέβαστην θερμοκρασίαν στους 130°C για 45 λεπτά. Ύστερις, στους 150°C για άλλα 45 λεπτά. *τούτον με τες θερμοκρασίες κάμνω το επειδίς είπαμεν ότι ο φούρνος μου εν ττούρπο, τζιαί εν θέλω να μου την κάμει ποζάβλιν. Επίσης, εν την θέλω να στρατζιήσει τέλλια η ζύμη της. Αρέσκει μου να εν νάκκουριν υγρή τζιαί αφρούγια.

 

∴ όπως έννα ασκοπήσεις τζιαί στην φωτογραφία, μοιάζει σαν μια μιτσιά αλμυρή τούρτουα ∴

· Να ζήσετε, να σσιέρεστε την κάθε σας στιγμή σας τζιαί με υγείαν πάντοτε να τρώτε το φαί σας ·   

 

#recetasmequedoencasastraki

.αγκινάρες αντροπιάρες.

 

 

5-6 αγκινάρες φρέσκες

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

1 μανιτάριν πορτομπέλλο

2 καρκιούες σκόρτον

3/4 ποτήριν κότσσινόν κρασίν

1 κουταλούιν τσαγιού αρτισσιάν

νάκκον αλατούιν/ πιπερούιν (μίξ)

νάκκον ελαιόλαδον

1 λεμόνιν

 

Πιάε μιαν κούππαν βάλε νερόν, νάκκον άλας τζιαί κόψε το λεμόνιν. Πόσφιξε λλίον μέστην κούππαν τζιαί κράτα τα κομμάθκια του για να νίφκεις τα σσιέρκα σου κάθε λλίον, να μεν μαυρίσουν πόννα κόφκεις τις αγκινάρες.

Πριχού να τις καθαρίσεις, έσσιε έτοιμα τα άλλα. Κόψε σε φτανές φέττες τον σκόρτον σου, πλύνε τζιαί στέγνωστο πορτομπέλλο, βάλε μέσσε’ναν ποτήριν το κρασίν.

Έβρε ένα μασσιέριν που κόφκει καλά τζιαί καμπόσην υπομονήν τζί’ άρκεψε να καθαρίζεις τις αγκινάρες. Κόψε τες 4 κομμάθκια τζιαί σύρνε τες μέστην κούππαν.

Πιάε μιάν μαειρισσούν, βάλε νάκκουριν νερόν που πάνω το τρυπητήριν τζιαί στούππωστες αγκινάρες ° άειστες σε δυνατήν φωθκιάν να τες πιάει ο ατμός. Ασκόπα δες τες να τις φκάλεις πριχού να μαλακώσουν πολλά. Ξανακόψε τες σε πιο μιτσιά κομμάθκια.

Πιάε έναν τηάνιν (που να χωρεί ούλλες τες αγκινάρες), άπλωστο ελαιόλαδον παντού, βάλτον σκόρτον τζιαί θωρείς τον όσσο να πάει να μαράνει, σύρτες αγκινάρες σου. Νεκάτωνε. Τούτα ούλλα σε δυνατήν φωθκιάν (όι να τις κάμεις ποζάβλιν). Μόλις τους δώκεις θκυό γυρούς βάλτην αρτισιάν. Νεκάτωνε. Ράντιστα ούλα με μιαν σταξιάν νερόν. Άμαν τις δεις να τιτσσιρίζουν βάλτους το κρασίν. Ύστερις που λλίον βάλτους που πάνω ακόμα τσας ελαιόλαδον. Νεκάτωνε. Τωρά βάλτες σε μέτριαν φωθκιάν. Νεκάτωστες τες τζιαί άφηστες τζιαμέ να πνάσουν νάκκον. Ύστερις που κανά εφτάλεπτον, πιάε μια κουτάλαν ξύλενη τζιαί βάλτες αγκινάρες σου στην μιαν πάντα του τηανιού τζιαί βάλτο πορτομπέλλο. Σπρώχνεις πάνω του με την κουτάλαν, τα ζουμιά που τες αγκινάρες. Φακκάς του ένα γυρόν που την μιάν τζιαί που την άλλη (κάμνεις τρείς φορές) ώσπου να το δείς να μαζεύκει. Στο τέλος, βάλτο άλας τζιαί το πιπέριν. 

Άπαξ τζιαί ερουφήσαν τα ζουμιά τους τζιαί αντραπήκαν, σημαίνει πως έν έτοιμες.

 

#recetasmequedoencasastraki 

.Φατζιή άνου⋅φάνου.

 

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

1 ½ ποτήριν φατζιή 

Μιά ντομάταν μέτρια

1 κρομμύδιν μιάλον

1-2 καρκιούες σκόρτον

1 κομματούιν πιπερόριζαν

1-2 κλωνιά άνιθον

1-2 καρόττα μιτσιά

1/3 ποτήριν ελαιόλαδον

νάκκον άλας / πιπέριν (μίξ)

τσας λλίην αρτισσιάν

1 σφηνάκιν ξύδι κότσινον

*Για πουπάνω που την σούππαν: κόψε φτανά κομμάθκια (νάκκον που τα πράσινα φυλλούθκια του τζιαί νάκκον που τον κορμό του) κρομμυδούιν φρέσκον τζιαί λλία φυλλαρούθκια ρόκαν.

 

Πιάστο κρομμύδιν, το σκορτούιν, τα καρόττα τζιαί την ντομάταν κόψε τα ούλλα μιτσιά κομματούθκια. Την πιπερόριζαν, τρίψε την τζιαί ποζούμιστην νάκκον να σου φκάλει το χυμό της. Ύστερις πιάε μιάν μαειρισσού βάλε νάκκον ελαιόλαδον (μεν το βάλεις ούλλον που την αρκήν) τζιαί σύρε μέσα πρώτα το κρομμύδιν,το σκόρτον τζιαί την αρτισσιάν. Νεκάτωνε τζιαί άξιππα σύρε την τριμμένην πιπερόριζα, τα καρόττα. Βάλτην φατζιήν τζιαί σαν νεκατώνεις βάλτην ντομάταν, τον χυμό της πιπερόριζας, νάκκον ελαιόλαδον. Άειστα να πάρουν μιαν γλήορην βράση τζιαί βάλτο νερόν να τα σσιεπάσει τζιαί βάλτους τζιαί το άλας. Στούππωστα τζιαί άειστα σε μέτρια φωθκιάν για 10 λεπτά τζιαί ύστερις στο σιανό. Τσιεκκάρεις τα τζιαί νεκατώνεις. Αν σπιάσεις πως θέλουν ακόμα λλίον νερό, βάλλεις της νάκκον. Προς το τέλος σσιονώνεις το σφηνάκιν που το ξύδιν, τα φτανοκομμένα κλωνούθκια του άνιθου τζιαί το πιπέριν (μίξ). Βάλλεις τζιαί το υπόλοιπον ελαιόλαδον που σου έμεινεν. Νεκάτωσε τζιαί άειστα να πάρουν σιανήν βράσην. Άμμα γινεί, βάλτην μέσσε μιαν κουππούν τζιαί βάλτης πουπάνω το φρέσκο κρομμυδούιν τζιαί την ρόκαν.

Έτο, για την φατζιή άνου ⋅ φάνου, έννα θέλεις περίπου κανά 50λεπτόν.

#recetasmequedoencasastraki

.Θκειά Πίτσα.

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

 

2 ½ φλεντζάνια αλεύρι (για ούλες τες χρήσεις)

3 κουταλούθκια του τσαγιού μπέικι ππάουτερ

1 κ.τ.τ άλας

¾ νερόν (λλίον χογλαστόν)

1 κουτάλιν της σούπας ελαιόλαδον

1 Green Vie Vegan Mozzarella Flavour (έ τζιαί τα εγγλέζικα)

2 βαζάνια μιτσιά

μιάν μέτρια ντομάτα (νάκκον ψημένην)

8 μανιταρούθκια

μιάν πιπεριάν Φλωρίνης

1 καρκιάν (ή όσον θέλεις) σκόρτον

2 κ.τ.τ πάσταν ντομάτας

νάκκον πιπέριν (μίξ)

 

Άψε τον φούρνο να βράσει στους 170 (ο δικός μου εν ττούρμπο) ή στους 200 βαθμούς κελσίου.

Κόψε τα *βαζάνια, μανιτάρκα, ντομάτα, πιπεριάν Φλωρίνης τζιαί σκόρτον σε φτανές φέττες. 

*Τα βαζάνια σου βάλτα στο γκρίλ με λλίον άλας να συνακτούν νάκκον.

Κοσσίνιστο αλεύρι σου μέσσε μιαν κούππαν γυάλενιν. Σύρε μέσα το άλας τζιαί ύστερις το μπέικι ππάουτερ. Νεκάτωσε με μιαν κουτάλαν ξύλενην. Γύρνε λάου λάου το νερό σου τζιαί νεκάτωνε. Αν το θωρείς να εν νάκκον στεγνόν βάλε τζιάλλον νερόν τζιαί νεκάτωνε. Ξαπόλα την κουτάλαν τζιαί άρκεψε να ζυμώνεις. Φάκκα του μιάν φοράν γυρό που ούλλες τες πάντες. Πιάστο σινί σου, βάλε μια χαρτόκολα τζιαί πασπάλιστο αλευρούιν. Άπλωστην ζύμη σου καλά μέστο σιννίν μ’έναν μαρκούτζιην ή μιαν μπουκάλαν (ότι έσσιεις). Αραίωστην πάσταν ντομάτας με τσας νερόν χογλαστόν τζιαί βάλτην που πάνω στην ζύμην. Ύστερις βάλε τζιαί τα κομμάθκια της ντομάτας. Ξάνισε πουπάνω της τον σκόρτον. Τρίψε που πάνω τους την μοτσαρέλλαν τζιαί σύρε ποτζεί –ποδά τα βαζάνια, τα μανιτάρκα τζιαί την πιπεριάν. Πιπερούιν (μίξ) να ππέσει παντού τζιαί ξανά μοτσαρέλλα χαζίριν να τα σσιεπάσει. Θέλει χαζίριν 15-17 λεπτά να ψηθεί. Ε, θωρείς το να μεν γινεί ποζάβλιν.

Φκάλτην που τον φούρνον τζιαί κόψε την σε κομμάθκιά πριχού κρυάνει. Έσσιε έτοιμην την πότσαν με το κρασίν τζιαί το ανοιχτήριν παππέσω.

 

#recetasmequedoencasastraki

.vτολμαστράκια γιαλαντζί.

 

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

φρεσκοκομμένα κληματόφυλλα (μέτριον μέγεθος)

1 ποτήριν ρυζούιν πασμάτιν

1 πιπεριάν Φλωρίνης

θκυόσμος ξερός (όσον θέλεις)

1 κρομμύδιν μιάλον

καμπόσον (όι την πότσαν ούλην) ελαιόλαδον

νάκκον αλατούιν/ πιπερούιν (μίξ)

τσάς κουρκουμά (αν θέλεις)

1 λεμόνι στιβαρόν ή 2 μιτσιά

 

Πλύνε καλά τα κληματόφυλλα. Πιάε μιαν κατσαρόλα. Βάλε λλίον νερό να βράσει πρώτα τζιαί σύρνε μέσα λλία λλία τα κληματόφυλλα σου. Φκάλτα με το τρυπητήρι να φεύκει λλίον το νερό τους τζιαί ύστερις βάλλε τα σε μιαν πλαθκιά κούππαν δίχα να τα σαλαμουρτέψεις.

Πιάε άλλον κατσαρολίν για να κάμεις την γέμισην. Αρκέφκουμεν: κόψε μιτσιά κομμάθκια το κρομμύδιν σου τζιαί την πιπεριά Φλωρίνης. Ύστερις βάλε (στην αρκήν) νάκκον ελαιόλαδον μέστο κατσαρολίν, σύρε τα κρομμύθκια μέσα νεκάτωσε λλίον τζιαί ύστερις σύρε τζιαί την πιπεριά. Νεκάτωνε συνέχεια να μεν σου κρούσουν. Μόλις τα δεις να μαρανίσκουν νάκκον, σύρε το ρύζιν μέσα. Νεκάτωνε, βάλε νάκκον ακόμα ελαιόλαδον. Μόλις κάμουν μιαν θκυό γυρό κουταλές, σύρτο αλατούιν/πιπερούιν/κουρκουμάν βάλτο νερό τους, στούππωστα τζιαί άειστα τζιαμέ σε χαμηλήν φωθκιάν για κανάν κάρτον. Άπαξ τζιαί δεις τα πως εψηθήκαν νάκκον, σύρτο μισό ζουμί του λεμονιού, τρίψε τζιαί τον θκυόσμον, σβήστα τζιαί σήκωστο το στούππωμα να μεν σου στεγνώσουν.

Πιάε ένα κουταλούι μιτσήν τζιαί βάλλε την γέμιση μέστο αμπελόφυλλο σου. Πιάστο μιάν που τα δεξιά, μιαν που τα αριστερά τζιαί τύλιε το προς τα πάνω να βαώσει καλά να μεν σου ξεισσιλίσει το ρύζιν πόξω. Μέσσε μιαν μαειρισσούν άπλωσε στη βάση της κανά θκυό αμπελόφυλλα τζιαί ύστερις βάλλε κοντοσυνάμενα έναν – έναν το ντολμαστράκι σου. Άμαν το γεμώσεις, ράντιστα με ελαιόλαδον, σσιέπαστα με κανά θκυό αμπελλόφυλα τζιαί βάλτους νερό χαζίριν να τα χώσει. Ύστερις κάτσε τους που πάνω ένα πιατούι τζιαί μια πέτρα (του κιτσσιαρκού σου) να τα κρατήζει. Στούππωστα τζίαι άειστα σε μέτρια προς χαμηλήν φωθκιάν να ψηθούν για κανά 30λεπτόν. Λλίον πριν το τέλος, βάλτους το άλλο μισό ζουμί του λεμονιού.

Έτα. 

 

 #recetasmequedoencasastraki 

.Κραμπούιν τυλιχτόν.

 

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

1 κραμπούιν τρυφερόν (μέτριου μεγέθους)

κολότζιήν κότσίννον

2 βαζάνια μιτσιά 

2 φλετζάνούθκια του λαίκού, πουρκούριν

4 φ.τ.λ, νερόν

σκορτούιν (όσον τραβά η ψυσσιή σου ° έν θα δεις κανέναν)

τσάς κουρκουμά 

νάκκον ελαιόλαδον / αλατούιν / πιπερούιν (μίξ)

                                         

Φκάλλεις ένα – ένα το φυλλουίν που το κραμπίν, πλύννε τα. Πιάε μιαν κατσαρόλα τζιαί βάλε νάκκουριν νερόν που πάνω τρυπητίριν τζιαί στούππωστα τα φυλλούθκια ° άειστα σε δυνατήν φωθκιά να τα πιάει ο ατμός. Ασκόπα δέ αν εμαλακώσαν τσας λλίον τζιαί φκάρτα να κρυάνουν νάκκον. *’Ανοιξε πόρτες τζιαί οροφή γιατί “μουσκομυρίζει” ο τόπος με τες κραμπιές να μεν λιποθυμήσεις.

Άψε τζιαί βράσε τον φούρνο σου καλά στους 170 (τούτον εξαρτάται ° ο δικός μου εν πύραυλος) βαθμούς κελσίου. Κόψε μιτσιά φτανά κομμάθκια το κολότζιην, τα βαζάνια τζιαί το σκόρτον. Πιάε έναν σινίν, βάλτου χαρτόκολλά, βάλε το κολότζιην τζιαί τα βαζάνια να ψηθούν χαζίριν 15-20 λεπτά. Εννά τα δεις πότε αρκέφκουν να μαρανείσκουν. Μόλις εν έτοιμα, φκάλτα έξω που τον *φούρνο τζιαί πιάε έναν τηανούιν βάλε νάκκον ελαιόλαδον να καουρτίσεις νάκκον τον σκόρτον, σύρτου το αλάτι, το πιπέρι τζιαί τον κουρκουμάν. Νεκάτωσε σε μέτριαν φωθκιάν. *Άειστον φούρνον σου να αφτέννει*. Λάου-λάου, σύρε μέστο τηανούιν τα βαζάνια, το κολότζιην, το πουρκόυριν, το νερόν τζιαί νεκάτωσε. Στούππωστο να μεν φεύκουν οι ατμοί του.  *εν θέλει πολλά (10-13 λεπτά), έτο όσην ώρα θέλει να ψηθεί το πουρκούριν. Άμαν ψηθεί σβήστα τζιαί ξιστούππώστά να μεν στεγνώσει τέλλεια το μίγμα. 

Γέμιστο το κραμπούι σου με μια κουταλιούαν που την γέμιση σου. Τύλιε το με υπομονήν τζιαί βάλτο σε ένα σίννιν με χαρτόκολλα που κάτω. Βάλτα ούλλα κοντόσυνάμενα να μεν σου ανοίξουν. Ράντιστα με νάκκον ελαιόλαδον τζιαί σύρτα μέστον φούρνο ( γκρίλ ), για 15-16 λεπτά. Εννά τα αμπλέψεις πόννα καπιριστούν τσάς.

Καλή σου όρεξη λεπόν ° τζιαί άμαν χωνέψεις τζί’ ύστερις  γράψε μου τζιαί έννα γράμμαν. 

 

#recetasmequedoencasastraki 

 

 

 

.εμείναμεν έσσο.

#recetasmequedoencasastraki

Με τούτον έννα αρκέψω. Πολλά μου αρέσκει τζιαί την διάλεκτο μας θάθελα νά’ γραφα σαν τον Μιχαηλίδην. Μα έτο που ένι ξορτώννω τίποτις νά’βρω τις λέξεις δαχαμέ για να τις σάσω νάκκον. Για τούντον λόον φίλες τζιαί φίλοι μου, γνωστοί τζιαί μουσαφίρηδες  μα τζιαί οι περαστικοί μου, μεν με κακοκαρτίσετε που λλίον έννα τα αλλάξω. Αφήστε τούντο κείμενο – τζιαί άλλα ποννά’ κλοθήσουν- να σας φιλέψει με αστρακόσυνταγές που έτσιλόίς φαντάζουσιν εις το μυαλό μου πρώτα τζιαί ύστερις τις εκτελώ τζιαί με χαρά διώσας τες, για να τις μιμηθείτε. Να έσσιετε μόνο κατά νου πως ότι τζιαί να κάμνετε αν έσσιει την αγάπη σας έν θα σας το στραώσει.  

Με αφορμή τον λαομόν που γινίσκεται μεσ’ τούντες εφτομάδες (τζιαί είμαστιν βαούμενοι στα σπίθκια μας), ελάχτισα που την ζωγραφική τζιαί είπα: “παλιά μου τέγνη κόσσινόν σηκώστου μεν τζοιμάσαι, ξαπόλα τα ούλλα τζιαί άρκεψε, πιάσε κουππούθκια, κατσαρολικά, κουτάλες τζιαί μασσιέρκα, σύρτα τζειμέστο κιτσσιαρκόν τζυλιήστου μέστά αλεύρια τζιαί κάμε – δημιούργησε ότιλόίς σου κατεβεί στης εποχής την κρίσην.”

Κάτω που τούντο κάτζιελόν θα βρίσκεις συνταγές μου, στο φασαμπούκε τζιαί δαμέ τζιαί ίσως τζιαί στο ίνστα.

#recetasmequedoencasastraki