.γιάλι άλι μανιτάρι.

 

/\/ τούτον το πιάτο έν συνοδευτικό τζιαί θέλει μιάν ώρα τζιαί ένα κάρτον περίπου για να γινεί \/\ 

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

1 κιλόν μανιτάρκα άσπρα

1 καρόττον

1 κρομμύδιν μιάλο

2 κουταλάκια τσαγιού αρτισσιά

μισό ποτήριν κουμανταρία

ήμισο ποτήριν λεμόνι ποσφιμένο

νάκκον άλας / πιπέριν (μίξ)

ελαιόλαδον

 

Πιάστο λεμόνιν πόσφιξε το μέσσε ένα ποτήρι. Κόψε τα μανιτάρκα σε 4 κομμάθκια το καθένα. Ύστερις το κρομμύδι κόψε το ότιλοίς θέλεις. Το καρόττον άειστο πίσω.

Πιάε μιαν μαειρισσού τζιαί σε δυνατήν φωθκιά, βάλτα μανιτάρκα μόνα τους δίχα τίποτες. Νεκάτωνε. Άμα τα δεις να φκάλουν το νερό τους, φκάλτα που την μαειρισσού τζιαί βάλτα μέσσε ένα τρυπητήρι να στρατζίησουν. Το ζουμί άφηστο μέσσε μιαν κούππαν. Πιάε την ίδια μαειρισσού τζιαί καούρτιστο κρομμύδι σου μαζί με την αρτισσιά. Τωρά βάλτα μανιτάρκα σου μέσα τζιαί νεκάτωνε. Στην αρκήν σε δυνατήν φωθκιά. Βάλε ακόμα νάκκον ελαιόλαδον. Νεκάτωστα. Βάλε (να τα χώσει), τζείνο το ζουμί που σου είπα να αφήκεις πίσω. Βάλτα σε μέτρια φωθκιά. Κόψε το καρρότο σου στον αέραν που πάνω που τα μανιτάρκα. Στούππωστα. Θώρε τα άμα αρκέψουν να χορεύκουν μέστην μαείρισσα, βάλτην κουμαντάρια τζιαί ακόμα νάκκον νερόν. Νεκάτωστα. Στούππωστα. Άμα τα δεις να τραβούν γιάλι άλι τα ζουμιά τους, βάλτο ζουμί που το λεμόνι, το άλας τζιαί το πιπέριν. Βάλε ακόμα νάκκον νερόν. Νεκάτωστα τζιαί άειστα ξιστούππωστα. Μεν τα ποζουμίσεις τέλλια. Άεικε νάκκον ζουμί να κάμνεις βουττίν. 

 

\/\ Τούτη η συνταγή εν νάν η τελευταία για την καραντίνα του Απρίλη. Αν με έβρει κανά αστροπελέτζιην μέστον Μάη, έννα σας γράψω τζιάλλες \/\

 

 

#recetasmequedoencasastraki

No Comments

Post a Comment

%d bloggers like this: