.Κραμπούιν τυλιχτόν.

 

#recetasmequedoencasastraki

#recetasmequedoencasastraki

1 κραμπούιν τρυφερόν (μέτριου μεγέθους)

κολότζιήν κότσίννον

2 βαζάνια μιτσιά 

2 φλετζάνούθκια του λαίκού, πουρκούριν

4 φ.τ.λ, νερόν

σκορτούιν (όσον τραβά η ψυσσιή σου ° έν θα δεις κανέναν)

τσάς κουρκουμά 

νάκκον ελαιόλαδον / αλατούιν / πιπερούιν (μίξ)

                                         

Φκάλλεις ένα – ένα το φυλλουίν που το κραμπίν, πλύννε τα. Πιάε μιαν κατσαρόλα τζιαί βάλε νάκκουριν νερόν που πάνω τρυπητίριν τζιαί στούππωστα τα φυλλούθκια ° άειστα σε δυνατήν φωθκιά να τα πιάει ο ατμός. Ασκόπα δέ αν εμαλακώσαν τσας λλίον τζιαί φκάρτα να κρυάνουν νάκκον. *’Ανοιξε πόρτες τζιαί οροφή γιατί “μουσκομυρίζει” ο τόπος με τες κραμπιές να μεν λιποθυμήσεις.

Άψε τζιαί βράσε τον φούρνο σου καλά στους 170 (τούτον εξαρτάται ° ο δικός μου εν πύραυλος) βαθμούς κελσίου. Κόψε μιτσιά φτανά κομμάθκια το κολότζιην, τα βαζάνια τζιαί το σκόρτον. Πιάε έναν σινίν, βάλτου χαρτόκολλά, βάλε το κολότζιην τζιαί τα βαζάνια να ψηθούν χαζίριν 15-20 λεπτά. Εννά τα δεις πότε αρκέφκουν να μαρανείσκουν. Μόλις εν έτοιμα, φκάλτα έξω που τον *φούρνο τζιαί πιάε έναν τηανούιν βάλε νάκκον ελαιόλαδον να καουρτίσεις νάκκον τον σκόρτον, σύρτου το αλάτι, το πιπέρι τζιαί τον κουρκουμάν. Νεκάτωσε σε μέτριαν φωθκιάν. *Άειστον φούρνον σου να αφτέννει*. Λάου-λάου, σύρε μέστο τηανούιν τα βαζάνια, το κολότζιην, το πουρκόυριν, το νερόν τζιαί νεκάτωσε. Στούππωστο να μεν φεύκουν οι ατμοί του.  *εν θέλει πολλά (10-13 λεπτά), έτο όσην ώρα θέλει να ψηθεί το πουρκούριν. Άμαν ψηθεί σβήστα τζιαί ξιστούππώστά να μεν στεγνώσει τέλλεια το μίγμα. 

Γέμιστο το κραμπούι σου με μια κουταλιούαν που την γέμιση σου. Τύλιε το με υπομονήν τζιαί βάλτο σε ένα σίννιν με χαρτόκολλα που κάτω. Βάλτα ούλλα κοντόσυνάμενα να μεν σου ανοίξουν. Ράντιστα με νάκκον ελαιόλαδον τζιαί σύρτα μέστον φούρνο ( γκρίλ ), για 15-16 λεπτά. Εννά τα αμπλέψεις πόννα καπιριστούν τσάς.

Καλή σου όρεξη λεπόν ° τζιαί άμαν χωνέψεις τζί’ ύστερις  γράψε μου τζιαί έννα γράμμαν. 

 

#recetasmequedoencasastraki 

 

 

 

No Comments

Post a Comment

%d bloggers like this: